Hej pastor! Vill du vandra med oss?

Vi söker pastor/församlingsföreståndare på 75-100%. Se filmen, läs annonsen och ansök!

Equmeniakyrkan Hallsberg är en församling med en varm gemenskap och med en central plats i samhället. Vi strävar efter att ha högt i tak och värna om våra olikheter och vi vill ta hand om både varandra och andra. Nu söker vi dig som tillsammans med oss och med Jesus i centrum vill vara med och utveckla vår församling, vår tro och vår gemenskap.

I vår församling, som i dagsläget består av ca 70 medlemmar, möts alla generationer – i en kyrka för hela livet! Vi ser med hopp och tillförsikt på framtiden med ett påbörjat utvecklingsarbete och med flera barn och barnfamiljer i församlingen och dess närhet. Nu vill vi fortsätta utvecklas som en kyrka för alla åldrar. 

Församlingen har idag ett aktivt gudstjänstliv, scoutverksamhet, mötesplatser för olika åldrar och en diakonal anda. I vårt samhälle finns församlingar från flera olika samfund, som vi har ett ekumeniskt utbyte med. Däribland en eritreansk församling som delar våra lokaler och som vi gärna ser fördjupade möten och dialoger med. 

Nu söker vi dig som vill vandra med oss på den här vägen och hjälpa och uppmuntra oss i detta arbete. Du är pastorsutbildad, vill inspirera och leda men kan också vara inlyssnande. Du vill stärka vår tro och vara med oss att nå ut i samhället. 

Här finns vi

Vår kyrka finns i centrala Hallsberg – ett växande landsortssamhälle med närhet till såväl skog och sjö som till storstadsliv. I Hallsberg ryms allt från förskola till gymnasium och samhället har ett mycket rikt föreningsliv. 

Det praktiska

Du skickar din ansökan till info@equmeniakyrkanhallsberg.se. Vi uppskattar det personliga mötet. Vill du träffa oss innan du skickar en ansökan går det också bra.

Vill du träffa oss eller har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Anna Mattsson (ordförande) 070-6304119 eller till Birgitta Ager (vice församlingsföreståndare) 070-9447346. 

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Birgitta Ager

Vice församlingsföreståndare

070 – 944 73 46

birgitta.ager@telia.com